Copenhagen Pride indleds i år med ett nytt inslag på Tivoli. Lördag den
9 augusti sparker Tivoli igång den veckolpnga Pride-festivalen med en festlig dag under
titeln Tivoli Goes Gay.


Tivoli Goes Gay bjuder på massa underhållning, dans och musik på Plænen och paviljongerna, konsert med kultgruppen Schwanzen Sänger Knaben[/ı] i Glassalen och avslutningsvis ett stort fyrverkeri. Hela dagen kan du även möta en massa organisationer i stånden längs Plænen, och så kan du vara med om bröllop vid Tivoli Søen.

Bröllop vid Tivoli Søen
I samarbete med ibyen.dk och Nimb erbjuder Tivoli ett par möjlighet till ett otraditionellt och romantiskt bröllop på Tivoli. Det lyckliga paret kommer tillsammans med sina gäster att hämtas vid huvudingången av Linje 8 och köras ned till Prinsessepavillionen vid Tivoli Søen. Där kommer Teknik- & Miljøborgmästaren, Klaus Bondam, viga paret kl. 12:00. Efter en lång dags festligheter på Tivoli kommer paret få bo över natt i en av de vackra lyxsviterna på nya hotell Nimb i Tivoli.
Det lyckliga paret väljs ut via en tävling på ibyen.dk som avslutades den 16 juni. I dommarpanelen sitter bland annat skpdespelaren och sångaren Peter Frödin och skådespelaren och regissören Hella Joof.

Same sex dans, nevergreens och disco fever
Hela dagen bjuds det på musikalisk underhållning för alla smaker. Både på stora scenen vid Plænen, i Pantomimteatern, på paviljongerna och i Glassalen.
Klockan 13.00 kan man dansa same sex dans med Pan Idræt. Älskar du att dansa? Då är det här du skall vara. Se standarddans när det är som allra bäst, eller varför inte ta en svängom i rumbatakt? Tivolis Big band under ledning av Peder Kragerup står för musiken.

I Promenadpavillionen kan du uppleva Danmarks äldsta, rytmiska homokör, De Homofone och tidig kväll spelar DJ's och journalisten Katrine Ring groovy musik på Harmonipavillonen. På Pantomimeteatrets scen kan du uppleva drags utan gränser!

I Glassalen spelar Søren Østergaards Tivoli Varieté som dagen till ära kommer med några riktiga överraskningar. Senare på dagen går ridån upp för kultgruppen Schwanzen Sänger Knaben, som i 12 år har lockat med joddlerier, barnsånger, kanstrande jylländsk country-schlager, rogivande kyrkomusik, sånger från hela världen, gungande Motown och vederkvickande julsång. Med tiden hardet blivit mer än 100 sånger. För denan dag har gruppen sattsamman en helt speciellt porgram med titeln ’Schwanzen Sänger Knaben synger Nevergreens’.

Kvällen rundas av med en hitparade av discomusik då gruppen Night Fever ger en konsert på Plænen. Night Fever har funnits sedan 1991, och har därefter medverkat i otaliga TV-program och spelat vid otaliga konserter. De kommer utan tvekan att få temperaturen att stiga i takt med de odödliga discoklassikerna ’I will Survive’, ’Hot Stuff’ och ’We are family’ då de står på Plænen från 22:00.

Efter konserter sätter det stora festfyrverkeriet igång från Koncertssalens tak.