Kafé Hjärtat är regnbågsfestivalens eget kafé som du hittar i Regnbågshuset. Här kan du bara eller bara hänga och umgås. Kommer du på kvällen mellan 20-22 får du även underhållning med på köpet!

Manga Permanent utställning
Arr: Regnbågsfestivalen Fri entré
Lina Rydebjörk ställer ut manga- teckningar i lokalen.

Pysselverkstad Workshop
Arr: HaBiTat QFri entré
I pysselverkstan kan du pyssla med nästan allt du drömmer om: Här kan du rita serier, sy, skapa fanzines, göra ett kollage, måla, tillverka en bok, trycka screentryck, gör din egen banderoll eller måla plakat inför regnbågsparaden, eller bara bara och hänga.

14.00-15.00: Krock eller möte?
Lunchseminarium
Arr: Akademikerförbundet SSR
Socialstyrelsen påvisade 2004 i en rapport problemet med osynliggörandet av hbt-personer i socialtjänsten. Hur ser det ut idag? Hur jobbar man konkret för att lyfta fram strategier för att få ett öppnare och mer inkluderande arbetsliv och ett bättre bemötande? Möt Daniel Hjalmarsson, ombudsman på Akademikerförbundet SSR som bjuder de 30 första deltagarna på lunchmacka!

15.00-16.00: Socialarbetare för Ungdomar (SFU)
Arr: Socialarbetare för ungdomar
Socialarbetare för Ungdomar (SFU), som är en del av socialtjänsten, arbetar utomhus och pratar med ungdomar i centrala Malmö. De försöker vara där det inte Ḁnns så många andra vuxna och vi kan se dem arbeta eftermiddagar, kvällar och helger. SFU informerar om sitt arbete och hur vi kan få kontakt med dem.

16.00-17.30 BRYT
Workshop
Arr: Elliot Edberg
En workshop om normkritisk pedagogik som utgår från RFSL Ungdoms normkritiska metodmaterial BRYT! Workshopen riktar sig främst till dig som arbetar med ungdomar och lärande, men också till dig som vill jobba med antidiskriminering på din arbetsplats eller inom en organisation. Elliot Edberg som är verksam inom skol- och barnomsorgen håller i workshopen.

16.00-17.45 Ljudworkshop
Arr: HaBiTat Q
Kom och spela in ett reportage, gör ljudkollage, skapa ett radioinslag, spela in en sång, eller spela in nåt annat du har på hjärtat!

16.00-17.45 Queer sexworkshop
Arr: RFSL Ungdom
Lust, frihet och njutning utanför heteronormen! Hur kan sex bli så bra som möjligt, hur påverkar heternormen kunskap och inställning till sex och hur kan man prata och knulla queert? Välkommen till en workshop för alla kön, preferenser och sexualiteter!

17.00-19.00 Regnbågsbarns situation i skolan i Sverige, Slovenien och Tyskland – presentation av ett forskningsprojekt
Arr: Centrum för genusvetenskap, Lunds universitet
Malena Gustafsson berättar om sitt forskningsprojekt om regnbågsbarn i skolan i Sverige, Slovenien och Tyskland. Hon undersöker hur regnbågsbarn mellan 8 och 18 år upplever sin situation under skolgången och hur hbt-personer upplever sitt föräldraskap i skolan. Seminariet blir förhoppningsvis en startpunkt för dialog och uppstarten till ett nätverk av intresserade kring regnbågsbarn och skolan.

18.00-19.00 Invigning av Regnbågsfestivalen
Kom och var med på invigningen av Regnbågsfestivalen 2010! Invigningstal från HaBiTat Q, stå-upp med Pernilla Hammargren mm.

19.00-20.00 Vad är hbt-kompetens för psykologer?
Arr: Nätverket hbtq-psykologerna Syd
Vad kan hbt-kompetens vara för psykologer? Har psykologer denna kompetens i Sverige idag? Hur kan vi öka kunskapen om hbtq-frågor bland yrkesgrupper som psykologer m ἀ? Diskussionen utgår bl a från Sara Nilssons och Rebecka Jensens psykologexamensuppsats om hbt-personers upplevelse av terapi.

19.00-19.45 Vi som älskar kvinnor
Arr: RFSL Malmö & RFSL Rådgivningen Skåne
Karin Tingstedt har tillsammans med Lovisa Witt gjort en underfundig bok för alla som älskar kvinnor. Under seminariet berättar Karin om boken, ger exempel från den och delar med sig av tankar kring hur den kan fylla både en rolig men också viktig funktion. Boken Ḁnns att köpa till specialpris efter seminariet.

20.00-22.00 PÅ SCEN! Underhållning
20.00-20.20 Depp-pepp-duon Mentalt Skägg spelar och sjunger.

20.20-20.40 Karaktären Beyond gör en performance om maskulinitet.

20.40-21.00 Andreas Flinth, vispopande singersong-writer från Malmö som bl.a. sjunger sånger från sitt debutalbum ‘Pojken som inte fanns’. Kvällen till ära bjuds även på nyskrivet material på utrikiska, hämtade från hans innersta rum.

21.00-22.05 Manlighet - en intervjufilm. Sju personer, en akademiker, en folkhälsovetare, en poet, två pappor, en konstnär och en genuscoach vid Göteborgs Queerinstitut, svarar på frågor om manlighet. På svenska.