Kafé Hjärtat är regnbågsfestivalens eget kafé som du hittar i Regnbågshuset. Här kan du bara eller bara hänga och umgås. Kommer du på kvällen mellan 20-22 får du även underhållning med på köpet!

Manga Permanent utställning
Arr: Regnbågsfestivalen Fri entré
Lina Rydebjörk ställer ut manga- teckningar i lokalen.

Pysselverkstad Workshop
Arr: HaBiTat QFri entré
I pysselverkstan kan du pyssla med nästan allt du drömmer om: Här kan du rita serier, sy, skapa fanzines, göra ett kollage, måla, tillverka en bok, trycka screentryck, gör din egen banderoll eller måla plakat inför regnbågsparaden, eller bara bara och hänga.


15.00-16.00 Självförsvar för hbt-personer
Arr: Anders Bengtsson
Du som hbt-person får på ett praktiskt sätt lära dig enkla tekniker för hur du tar dig ur en hotfull situation eller ett angrepp. Det blir också peptalk och teori om vad du får, ska och kan göra! Alla åldrar är välkomna. Inga förkunskaper krävs.

16.00-16.40 Hbt – en arbetsmiljöfråga för facket
Arr: IF Metall
Det är viktigt att kunna vara sig själv på jobbet. Mer än hälften av våra hbt-medlemmar undviker aktivt att prata om sitt privatliv. Seminariet handlar om hur IF Metall har börjat arbeta för att understödja och trygga en god arbetsmiljö för alla medlemmar, oavsett sexuell läggning eller könsidentitet.

16.00-17.45 Graffitiworkshop
Arr: HaBiTat Q
Lär dig grunderna i graffitikonst. Kom och måla med oss!

16.00-18.00 Gör din egen strap-on
Arr: Karolina Bång
Ta med eget material eller anmäl att du vill köpa material på plats (100 kr) till Ḁ[email protected] Materialet är i nylon och plast. För tips om vilket material som behövs till en strap-on, se Karolina Bångs blogg: www.karolinabang.blogspot.com

16.30-17.30 No tears for queers – ett år senare
Arr: RFSL Ungdom
Hösten 2009 – våren 2010 turnerade ‘No tears for queers’, en pjäs om maskulinitet och homofobiska hatbrott, runt i Sverige. RFSL Ungdom följde med i en omfattande normkritisk utbildningssatsning som nådde drygt 10 000 ungdomar. Matilda Sjödell och Carl Åkerlund berättar om projektet och studiematerialet ‘Man föds inte till homofob, man blir det’.

17.00-18.00 Feminism i Sverige – en framgångssaga? Funderingar kring feminism, heteronormativitet och etnocentrism i Sverige
Arr: Centrum för genusvetenskap, Lunds universitet
För tio år sedan kallade sig många i Sverige gärna för feminister – Sverige hade till och med en statsminister som kallade sig feminist. Idag är situationen annorlunda. Inte ens jämställdhetsministern kallar sig för feminist och det händer att genusstudenter tvekar för ordet. Hur blev det så här? Mia Liinasson tar förändringen av synen på feminism som utgångspunkt i ett samtal om sexualitet, etnicitet och social förändring i Sverige.

17.00-18.30 Fotboll och hbt
Arr: Amnesty International, hbt-gruppen Malmö
Är homosexualitet verkligen tabu i fotbollsvärlden fortfarande? Efter att ha arbetat med en utställning berörande ämnet i ett halvår så är Amnesty Internationals hbt-grupp i Malmö benägna att svara ja. Kom och lyssna på vilka svårigheter de stötte på och få chansen att se deras fotoutställning först av alla!

18.00-19.45 Musikworkshop
Arr: HaBiTat Q
För dig som vill skriva, sjunga och/eller spela musik! Vi testar olika instrument och rytmer, skriver, sjunger och spelar.

18.00-18.45 Hur skapar vi ett hbt-vänligare Malmö?
Arr: Vänsterpartiet Malmö
Hanna Thomé, kommunfullmäktige-ledamot, berättar om initiativ som tagits och vill ha dina förslag och åsikter om vad som borde göras för att Malmö ska bli bättre och mer inkluderande för hbt-personer.

18.00-19.30 Man föds inte till homofob, man blir det – normkritik och hatbrott
Arr: RFSL Ungdom
Hösten 2009 – våren 2010 turnerade fyra utbildare från RFSL Ungdom med Riksteaterns uppmärksammade pjäs ‘No tears for queers’ runt hela landet, i en omfattande normkritisk utbildnings-satsning. Erfarenheterna från detta arbete har nu samlats i studiematerialet ‘Man föds inte till homofob, man blir det’. Projekt-medarbetarna pratar utifrån boken och leder övningar.

18.00-20.00 Gatukonst
Arr: HaBiTat Q
Kom och måla på olika material i pysselverkstan tillsammans med Elliot som målar och gör gatukonst.

19.00-20.00 Föreningen Regnbågsbarn i Skåne och Öppna Förskolan för Regnbågsfamiljer - Presentation av föreningen och den öppna förskolan
Arr: Föreningen Regnbågsbarn i Skåne
Föreningen Regnbågsbarn i Skåne presenterar sig, sin verksamhet och den öppna förskolan för regnbågsfamiljer som Ḁnns i Malmö en lördag i månaden. De pratar också om regnbågsföräldraskap och delar med sig av erfarenheter samt svarar på frågor. Titta gärna in på www.regnbågsbarn.nu om ni vill veta mer om föreningen redan nu.

18.00-20.00 Filmkväll
Arr: Heterohatisk Filmproduktion
18.00-18.30 Chako Paul City
18.45-19.15 Revolutionärerna
19.30-20.00 Sedelärande instruktions-musikal
För mer info se www.rfsl.se/malmo

20.00-22.15P Å SCEN! Underhållning
20.00-20.30 Anna Jadéus, engagerad feminist, genusvetare och sing and songwriter. Kan spela gitarr och sjunga samtidigt och även vissla emellanåt trots att hon har bröst.
20.30-21.00 Emelie Lysholm läser poesi-komik om livet, kärleken o revolutionen o kanske lite om livet som queer i förskolan. Gav ut diktsamlingen ‘Bort i Hejn’ 2009.
21.00-21.30 Malmös Feministiska kör, Malmös stoltaste stoltheter och den största bästa och mest radikala o självgoda feministiska kören i Sverige, kanske Norden, kanske hela världen! Kom och bli fylld av och hör de ljuvaste skrän, gå sen lycklig, ruffsig i håret och nyförälskad ut med ditt älskade systerskap i världen igen! We love you!
21.30-22.15 ‘Jag är bland dem som knappast finns - som bara vet och bara minns.’ En tonsatt föreställning om Karin Boye och Margot Hanel, Karins livskamrat de sista sju åren av hennes liv. Detta är en annorlunda berättelse om poetens liv berättad ur synvinkeln från den som stod i hennes skugga. Nanna Nore: manus och skådespel, Dan Svensson: tonsättningar och gitarr, Julia Westberg: sång.