Kafé Hjärtat är regnbågsfestivalens eget kafé som du hittar i Regnbågshuset. Här kan du bara eller bara hänga och umgås. Kommer du på kvällen mellan 20-22 får du även underhållning med på köpet!

Manga Permanent utställning
Arr: Regnbågsfestivalen Fri entré
Lina Rydebjörk ställer ut manga- teckningar i lokalen.

Pysselverkstad Workshop
Arr: HaBiTat QFri entré
I pysselverkstan kan du pyssla med nästan allt du drömmer om: Här kan du rita serier, sy, skapa fanzines, göra ett kollage, måla, tillverka en bok, trycka screentryck, gör din egen banderoll eller måla plakat inför regnbågsparaden, eller bara bara och hänga.

14.00-16.00 Sex! HIV! Säkert!
Arr: Noaks Ark Skåne
HIV Ḁnns bland oss och påverkar oss oavsett vår hivstatus. Hur har man sex med någon som är hivpositiv? Krävs det extra försiktighetsåtgärder? Hur är det att ha sex när man är hivpositiv? Det Ḁnns många frågor och funderingar kring hiv och sex, Noaks Ark Skåne hoppas kunna svara på några av dina under seminariet.

14.30-16.00 Tre stora svek
Arr: Josef Wijk, Alla lika med stöd av Alma Europa och nätverket mot hedersrelaterat våld
Hedersproblematiken? Vad är det vi pratar om? Vem är det vi pratar om? Och vad har det för konsekvenser? Josef Wijk talar utifrån sin egen och andras erfarenheter om hur utsatta har blivit behandlade, men framför allt hur samhället bemött utsatta efteråt och hur debatten har förts.

15.00-16.00 Kvinnor emellan - ett samtal om överföring av STI när kvinnor har sex med kvinnor
Arr: RFSL Rådgivningen Skåne
Suzann Larsdotter på RFSL-förbundet i Stockholm och Elisabeth Carlsson Hansson, sjuksköterska på Centrum för sexuell hälsa i Malmö, leder ett samtal om hur olika STI smittar mellan kvinnor och hur testning går till. Suzann berättar om sina forskningsresultat och vad kvinnor kan göra så att sexlivet innehåller mer njutning och mindre oro. Elisabeth berättar om hur man arbetar med dessa frågor på Centrum för sexuell hälsa.

15.00-15.50 Folkrörelse – Frigörelse. San Francisco och Stockholm 1977
Arr: Riksorganisationen hbt-Solidaritet, ROHS
Jan Hammarlund upplevde Gay Liberation Day i San Francisco 1977 som innehöll starka ställningstaganden mot kapitalism och imperialism. Han var sedan med om att arrangera den första homosexuella frigörelsedagen i Stockholm samma år där 400 tappra och modiga deltog vilket blev en föregångare till Pride.

16.00-17.00 Hur tillgänglig är hbt-rörelsen? Panelsamtal
Arr: Forum SKILL och Kvinnofolkhögskolan
Hur tillgänlig är hbt-rörelsen? Hur hetero är handikapprörelsen? Hur homo är särskolan? Hur ser villkoren ut för hbt-personer med intellektuell/kognitiv funktionsnedsättning? Ett samtal mellan bl a Simon Holender, hbtq-studenterna, och Carolina Thelin, dramapedagog på gymnasiesärskolan. Moderator: Madeleine Linder, aktivist och genusvetare. För ytterligare deltagare se program på hemsidan.

16.00-17.00 Internationell solidaritet – internationell kamp för hbt-personers rättigheter
Arr: Vänsterpartiet i Malmö
Hans Linde, riksdagsledamot för Vänsterpartiet, samtalar utifrån sina erfarenheter i utrikesutskottet kring hur Sverige stöttar hbt-kamp utanför våra gränser.

16.00-17.45 Dragking/Dragqueen workshop
Arr: HaBiTat Q
Kom och draga till det kön du vill ha för kvällen!

16.00-17.30 Vilka partier är egentligen hbt-vänligast?
Arr: Bengt Held
Bengt Held presenterar sin senaste rapport om vad partierna har för åsikter om aktuella reformer för bögar, lesbiska, bisexuella och transpersoner. Vilka partier har bäst hbt-politik? Och vilka är sämst? Och vad tycker ungdomsförbunden?

16.00-19.00 Seriehäng
Arr: HaBiTat Q
Kom och häng, prata och rita tillsammans med Dotterbolaget i pysselverkstan. Dotterbolaget är ett Malmöbaserat feministiskt serienätverk för kvinnor och transpersoner. Kolla in deras blogg på: blog.dotterbolaget.com.

17.00-18.00 Intersektionella perspektiv på hälsa, hatbrott och bemötande. Paneldebatt
Arr: RFSL Malmö
Hbt-personers hälsa skiljer sig väsentligt från totalbefolkningens och trots kunskap om detta är görs få framsteg. Vad krävs för att få till ett gott bemötande? Vems ansvar är det? Vad kan ett intersektionellt perspektiv bidra med? Deltar gör Lars Erik Holm, generaldirektör Socialstyrelsen, Anneli Svensson, brottsoffersamordnare RFSL:s brottsofferjour, Peter Tai Christensen, utredare DO, Anja Sonesson, kommunalråd Moderaterna, Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunalråd Socialdemokraterna. Moderator Leila Brännström, lektor Juridiska institutionen. För ytterligare deltagare se www.rfsl.se/malmo

17.00-18.00 Osynliga synliga aktörer - hbt- personer som köper och säljer sexuella tjänster. Seminarium
Arr: RFSL Malmö
Suzann Larsdotter berättar om forskning och intervjuer med hbt-personer med erfarenhet av att sälja och köpa sexuella tjänster utifrån RFSL:s regeringsuppdrag på området. Är homosexuella män som säljer sex osynliga? Köper lesbiska kvinnor sex? Kom och lyssna, ställ frågor och diskutera sexköp.

18.00-19.45 Fanzine workshop
Arr: HaBiTat Q
Text, teckningar, poesi, kollage, foto, politik, kärlek eller hat, fanzine kan innehålla vad som helst. Vi pratar om vad fanzine kan vara, hur de kan tillverkas & peppar & skapar fanzines ihop!

20.00-22.0 0PÅ SCEN! Underhållning
20.00-20.15 Pia Johansson Goldman aka Li’l Pee, akustisk RnB på gitarr. Se även Pias hemsida www.guldpian.se
20.15-20.30 Bandet Drums’n drama! spelar.
20.30-21.00 Med gitarren sig närmast framför María Paganini musik varmt, innerligt och hjärtligt. Gitarren fångar rytmerna och Marías mjuka sång kommer att bölja över publiken likt en ljum vind en försommarkväll i Argentina. Den orangea solnedgången är med i det melankoliska uttrycket och det är bara att luta sig tillbaka och njuta. Fantastiskt gitarrspel och vackra texter. Man behöver inte förstå allt, musiken ger förklaring och förenar över språkbarriärer. Underbart!
21.00-21.30 Nagisa Soldier, en queer electroartist som gör både melankolisk, hård och stämningsfull elektronisk musik.
21.30 - 22.00 Öppen scen! Har du en låt, ett tal, en dans, en rap, en dikt eller något helt annat queert som du vill uppträda med, så är det här din chans att göra det. Scenen är din!