Schyssta folkdansklubben - för dej som gillar att dansa jämstält och improvisera med tradition! För dej som gillar att dansa och spela polskor, schottis, hambo, polkor, polketter och annat som piggar upp humöret!

Sara Parkman, KRAA, med medmusikanterna Pippi Ahnström, Hanna Andersson och Maggan Rehn, spelar på premiären, bl.a. på polskeutlärningen.

Kl.18.00 Utlärning av grundsteg i polska. Eller så kan man hänga i baren och spisa folkmusik och dricka te eller något annat, som en del dricker i barer. Efter det öppnas dansgolvet för alla danssugna! Baren kommer att ha öppet under hela kvällen, och där kommer folkmusik från när och fjärran att spelas av DJ Alexa/Buskspel live!

Kl.20.00 Sunniva Abelli, nyckelharpornas drottning!

Kl.22.00 Nina Grigorjeva på harpa i sin duo med Jana Langenbruch, och flöjter + viola
Kl.23.00 Folkhemmet: Sara Parkman, Maggan Rehn, Pippi Ahnström och Hanna Andersson, alias Olof Palme, Alva Myrdal, Radiokakan o Tevekannan

Skrubbspel uppmuntras! Ta med ett instrument och leta upp någon annan som har gjort likadant och spela fult eller fint. Så länge ni inte tar med ljudstarka slagverk eller förstärkare är det helt o.k. Grannarna är lite trötta på fest nämligen...

Klubben är för dig som vill dansa jämställt och skapa en mindre nationalfixerad tolkning av nordisk folkmusik. Alla bjuder upp, en dansar med dem en vill och är alltid fri att tacka nej.
Kom o häng, dansa, lyssna eller spela!

Inträde: 20kr för fattiglappar, 50kr för de som har råd, 80kr för välbärgade

Varmt Välkomna önskar Alexandra och Zam - som nu skapar den dansbana vi inte haft o saknat!

*¨*•♫♪♪♫•*¨*•.¸¸♥¸¸

Bästa facebook event: Premiär för Schyssta Folkdansklubben
http://www.facebook.com/event.php?eid=145861485455186

Bästa facebook grupp: Schyssta Folkdansklubben

Bästa web: http://schysstafolkdansklubben.blogspot.com/

Bästa mail: [email protected]