COPENHAGEN GAY & LESBIAN FILM FESTIVAL 2010 på PANORA

CGLFF fyller 25 år och presenterar tre exklusivt utvalda filmer från festivalen på Biograf Panora!

Fredag 22 okt kl 17:30
TOO MUCH PUSSY!
Regi: Emilie Jouvet, Fra./Ty. 2010, 98 min, dokumentär, eng text.

Kan man verkligen få nog av det? Enligt Queer X Shows är svaret bestämt nej!
Under 2009 gav de sig ut på en turné som filmades i sin helhet av Emilie Jouvet. Självutnämnda ”Feminist Sluts”, vill de skapa ett manifest om feminism, sex och konst för och med kvinnor. Deras show är en explosiv och provokativ blandning av performance och burlesque som vill utmana, underhålla och inte minst, kittla publiken.

Under några sommardagar gjorde turnén stopp i Malmö, så kanske ser du ett och annat familjärt ansikte på skärmen!

Lördag 23 okt kl 17:30
PIEDRAS ST. (Piedras)
Regi: Matías Marmorato, Argentina 2010, 63 min, drama, eng. text.

Den argentinska filmen blomstrar och Matías Marmorato är en av de unga talanger som du troligen, med all rätt, kan förvänta dig magi från under de kommande åren.
Hans regidebut är en ovanligt lovande historia om den 20-årige Martin som lever ensam med sin mormor i Buenos Aires. På en fest på möter han Julio och upplever kärleken för första gången. När hans mamma plötsligt återvänder och hotar att förstöra det hela tvingas Martin ta ett svårt beslut.

Enkelt, subtilt och ljuvligt nedtonat. Piedras St. är poesi


Söndag 24 okt kl 17:30
THE SEA PURPLE (Viola de mare)
Regi: Donatella Maiorca, Italien 2009, 105 min, eng.text.

Ingenting, varken hennes far eller den katolska kyrkan kan stoppa upproriska Angela från att vara med Sara, hennes bästa barndomsvän och stora kärlek. i detta gripande drama som utspelar sig i 1800-talets Italien.

Deras relation tolereras inte i den lilla sicilianska byn, där snäva genusnormer dikterar tillvaron och kvinnor ska gifta sig med män. Som tur är har Angela en hållhake på byns präst...

Den här vackert filmade historien om kvinnornas otroliga mod är baserad på verkliga händelser och inspirerar att slåss för kärleken, än idag.


Biljettpris 70 kr - Panora S:t Gertrudsg.4, Malmö – www.panora.nu

Visningarna sker i samarbete med Folkets Bio Malmö och Folkuniversitet.

Copenhagen Gay and Lesbian Filmfestival arrangeras 22-31 oktober i Köpenhamn, Århus och Ahlborg. För program och information se www.cglff.dk