Orena tankar är en svart komedi om fria tankar och ett roligare liv. I sitt nya verk tar Dorte Olesen med publiken på ett äventyr in i det undermedvetna och undersöker vad som rör sig i huvudet på vuxna människor. Fem dansare tittar närmare på förbjudna tankar. Med näbbar och klor försvarar de rätten till att tänka fritt och att ha starka känslor.

Vedhuggande kvinnor på Sergels torg, svängande penisattrapper, levande kungspudlar och nu senast sjungande niondeklassare. Olesen är koreografen som gjort sig känd för en rad iögonfallande föreställningar där hon med storartad humor och på blodigt allvar ifrågasatt normbilder och lyft fram tabun. Förra säsongen gjorde hon succé på Dansens Hus med Made in Sweden, ett verk som handlade om känslor vi sällan släpper fram. Orena tankar ser hon som en fristående fortsättning. Den här gången handlar det om vuxnas inre liv och vad som händer när vi lyfter på locket.

Koreografi/ Kostymdesign: Dorte Olesen

Dans: Linda Adami, Sebastián de la Cuesta Gormaz, Emelie Gramén, John Moström, Hálla Olafsdòttìr.

Musik & ljuddesign: Franz Edvard Cedrins

Scenografi & ljusdesign: Chrisander Brun

Mask: Sofia Ranow

Röst Coach: Anders Lundström

Tekniker: Imre Zsibrik och Anton Sjöstrand, Lumos

Producent D.O.P: Lena Uhlander

Produktion: Samproduktion mellan D.O.P – Dorte Olesen Produktion och NorrlandsOperan. Produktionen genomfördes i residens på NorrlandsOperan 2010. Turnerar inom Dansnät Sverige

LÄNGD: 60 min. utan paus
SCEN: Lillan