Pride Illegal – Gala för papperslösa hbtq-personer

Riksorganisationen hbt-solidaritet & Uppsala Pride bjuder in till årets fest som kommer spränga alla gränser du och din nation trodde att ni hade och där varenda krona går direkt till papperslösa hbtq-personer. Liverpools Chew Disco kommer dunka din kropp med beats, gogo-dansare och visuals medan Asha Ali och Rikard Wolff viskar förförande i ditt öra. Estländska Erkki ger oss Black Disco Diva Show innan Jan Hammarlund sjunger om revolutionen som vi praktiserar hela natten så att svetten rinner ner för våra dansskor. Detta är kvällen som Uppsala aldrig glömmer, det är det största som hänt stan sedan Uppland reste sig upp ur Östersjön.

K Rev & Emma O!]/b] från Chew Disco är festens varmt välkomnande och blodtörstande värdar. Den Liverpoolbaserade queerklubben har av tidningarna kallas för “Warhol‟s Factory, the late 70s punk scene and riot grrrl rolled into one”. Till Uppsala Pride flyger de till festen med sju dj´s, gogo-blodbadsdansare, performanceartister och videokonstnärer som projicerar kultskräck, queerfeministisk black power och sexuell boosting. Uppsala Pride älskar Chew Disco och Chew Disco lovar “all-inclusive crowd transgression” till alla er som också vill förföras.

Rikard Wolff är ikonen och mångsyslaren med den djupa sammetsrösten som gnistrar på scenen med en stjärnas närvaro med visor som Pojken på månen och Vackra pojkar, vackra män.

Jonas Drejholt är den nya stjärnan på rocktronikans himmel. Han ger oss drivna beats med hög puls och sjunger med så smärtsam och skön vibrerande styrka och värme att det får dig att dansa rakt in i ljuset.
Jan Hammarlund är Sveriges första gayikon och Uppsala Prides husband som är bättre än någonsin. Med hitten Det är dom som vi behöver går rysningarna genom kroppen och revolutionen genom luften.

Hezy Ya Noaem Group & Arab Initiative tar oss till en annan värld genom det bästa inom arabisk dansstil och förtrollande musik. De ger oss vackraste Tusen och en natt, magdans-dragshowen om konkubinen Shaharazad som överlistar mördaren kung Shahrajar genom sin förförande dans.

Sexodos & Erkki (est) tar dragshowen till nya nivåer med glammig cabaret och en storslagen Black Disco Diva Show med Tina Turner, Donna Summer, Diana Ross och Bonny M.
Dörrarna slår upp 20:00 till en värld du aldrig trott möjlig och ridåerna öppnas strax efter 21 på stora scenen för ge oss en show fram till 03:00. Det blir en natt i hämndens tecken då vi slår tillbaka genom att fylla de två dansgolven och dansa tills vi svettar blod. Vi vet att världen måste förändras och som Emma Goldman sa: “If I can‟t dance to it it‟s not my revolution”.

Inträde: 50 kr med festivalpass, 100 kr utan. Allt inträde går oavkortat direkt till papperslösa hbtq-personer som lever gömda i Sverige.