Lördag 4/12 2010

Tip the Velvet – a dazzling 2 year birthday bash deluxe!

Vi välkomnar Er till en storslagen afton med doft av svunna tider på Tip the Velvet, Göteborgs mytomspunna burlesque klubb. Detta blir årets sista renodlade burlesque-klubb med fokus på shower, retrostämning och med sträng dresscode!
...
Vi firar 2 år som landets populäraste Burlesqueklubb! Vi bjuder in eliten av burlesque till en glittrande och galen födelsedagsfest! Vad sägs om en primadonna som rankats bland världens 10 bästa burlesqueaktörer – Anna Fur Laxis!! Dessutom får vi besök av Europas omtalade boylesque prins - Bent van der Bleu. Vi toppar detta med Sveriges burleskdrottning tillika publikfavorit på Tip the Velvet – den förtjusande miss Lily DeLuxe. Dessutom bjuds det på pop-up akter och godis-flickor, fantastisk musik och kalas-stämning. När det ändå är kalas så tänker vi också på decembers alla festhelger, och Velvet Vixens ger er en liten försmak av julen- självklart i burlesk anda.

Festen äger rum på Villa Belparc, en sekelskiftesinredd villa där vi kan dansa i salongerna, njuta av vinkällaren, förföras i stearinljusens sken och uppleva sensuell, dramatisk och vacker burlesque underhållning. Husets barer har plånboksvänliga priser och utlovar öl, vin och cider för drygt 40 kr.

Biljetter:
150 kr, enbart förköp via Tickster: http://www.tickster.com/sv/events/w1zzt33yer32y1u eller www.tipthevelvet.se

PLUS: visa upp din biljett på Shock, Göteborg så får du 10% rabatt på kläder till festen!

Plats: Villa Belparc (Närmaste spårvagnshållplats är Botaniska Trädgården som ligger cirka 200 m från festlokalen)

Öppettider:
21:00 -02:00

Första timmen bjuder vi på bubbeldrinkar!

På scen (med start ca 23.00):
Anna Fur Laxis (UK)
Bent van der Bleu (Fin)
Lily DeLuxe
Swedish Siren
Kandi von Kane
Velvet Vixens
+ Gästande konferencier: Tasso Stafilidis


Musik: Djs från 7sins som lirar skön musik med betoning på cabaret, swing, rockabilly och framförallt röj!

PLUS: en fotostudio med Elite Studio ger dig chansen att föreviga din fantastiska uppenbarelse denna afton!

Krav på dresscode:
Nu än striktare!
För att komma in på Tip the Velvet bör du välja kläder som passar in under följande teman: frack/kostym, bal/aftonklänning, vintage (allt från slutet av 1800talet till 1960talet), uniform, historiskt (1600-1800tal), pinup, burlesque, eller annan högtidsdräkt. Nyckelord kan vara: korsetter, hattar, kravatt, glamour, glitter, paljetter och plymer, svulstigt, dekadent, stilfullt, societet, glädjeflickor, historisk design. Tänk Moulin Rouge och Cabaret och kostymdramer såväl som gangsterstil från 20talet. Huvudpoängen är att det ska kännas uppklätt och genomtänkt. Hellre uppklätt än avklätt! Har du funderingar kring vad du ska klä dig i så släng iväg ett mail till [email protected]!

Exempel på vad som inte accepteras (bär du detta måste du alltså vända i dörren, så har du funderingar lönar det sig verkligen att höra av sig till oss innan och kolla!)

- Jeans
- T-shirt
- Raffset/ porriga/ moderna underkläder utan burlesque eller retro känsla.
- Vardagskläder

Tips!
Herrar! Tänk på att ni lätt kan piffa till era kostymer med t ex hatt, kravatt, blomma och dylikt.

OBS! Du måste ha fyllt 18 år för att få deltaga på festen.

WWW.TIPTHEVELVET.SE