Kombinationen Texas, rodeo och gaykultur klingar nog för de flesta som motsägelsefull, men gayrodeon har funnits i över tjugo år. Homosexuella rodeofantaster tillåts här leva ut sin dröm utan att riskera att bli trakasserade. Hösten 2009 dokumenterade frilansfotografen Anna Wahlgren gayrodeokulturen i USA. Bilderna ställs från och med den 22 januari ut på Galleri Format i Malmö.

Utställningen består till en del av bildspelet "Them Cowboys", en nära berättelse om paret Dewayne och Rick och om deras liv tillsammans i norra Texas. Bildspelet har tidigare ställts ut på Stockholm Pride och internationella fotofestivaler.
De andra delarna av projektet har aldrig tidigare visats och består av dokumentära bilder från gayrodeon som beskriver kulturen och en porträttserie på deltagarna med små texter om hur det var när de kom ut.

29-åriga Anna Wahlgren är frilansfotograf med bas i Malmö. Hon utnämndes förra året till årets nykomling på pressfotografernas branschgala Årets bild, där hon totalt kammade hem tre prestigefyllda priser.
Anna Wahlgren är utbildad vid Danska Journalisthögskolan och Mittuniversitetet i Sundsvall och har bland annat jobbat som pressfotograf på Sydsvenskan. Hennes senaste utställning "Faces of Rosengård" ställdes ut under Malmöfestivalen och var en porträttserie av pojkar och unga män från Rosengår