festival:display 2011 på Moderna Museet, Sthlm - ny festival för dans och koreografisk konst
Pressinfo 25 mars 2011

Den 12, 15, 16 och 17 april presenterar festival:display hela tretton premiärer av nio koreografer och konstnärer i samarbete med Moderna Museet. På festivalen visas idéer och verk med helt olika metoder, uttryck, estetik och inriktning inom rörelsebaserad konst som varar allt ifrån fem minuter till tre timmar. festival:display är ett unikt tillfälle för alla konstälskare att uppleva högaktuell koreografisk konst av några av Sveriges främsta koreografer - Cristina Caprioli, Rebecca Chentinell, Ludvig Daae, Marcus Doverud, Marie Fahlin, Helena Franzén, Albin Karlsson och Björn Renner samt Anna Koch.


När de båda dansarna och koreograferna Marie Fahlin och Rebecca Chentinell skulle realisera sin idé om en dans- och koreografifestival sökte de en plats som öppnar upp för nya möjligheter för både utövare och publik och då var Moderna Museet ett självklart val.

- Vi ville gå utanför det konventionella scenformatet med festival:display och Moderna Museet är ett hus och en scen för experiment och ifrågasättande av konventioner inom konsten, säger Marie Fahlin och Rebecca Chentinell.

Marie Fahlin och Rebecca Chentinell har haft som utgångspunkt att skapa en diskussion om villkoren för hur dans och koreografisk konst presenteras, vem som arrangerar och vem som är publik. Istället för att bjuda in färdiga produktioner har de valt att bjuda in koreografer att skapa nya verk på valfri plats på Moderna Museet.

- festival:display är ett sätt att ta situationen i egna händer, ta egna initiativ och skapa nya förutsättningar och alternativ som är utformade utifrån konstnärliga behov, ingångar och idéer, säger Marie Fahlin och Rebecca Chentinell. Festivalen är ett exempel på hur vi kan bryta upp rådande strukturer.

festival:display pågår under tre timmar varje festivaldag 12, 15, 16 och 17 april och besökarna rör sig fritt i Moderna Museet utrustade med karta och tidtabell för att orientera sig mellan verken och koreograferna.

festival:display presenteras 2011 i samarbete med Moderna Museet.
Inget extra inträde tillkommer utöver entréavgiften till Moderna Museet.

Festivalen visas:
Tisdag 12 april kl 17-20
Fredag 15 april kl 14-17
Lördag 16 april kl 13-16
Söndag 17 april kl 14-17


Läs mer på hemsidan www.fesivaldisplay.com
Pressbild, ovan: Marie Fahlin och Rebecca Chentinell utanför Moderna Museet, Foto: Adam Appel , ladda ner här


--------------------------------------------------------------------------------
Presskontakt:
Titti Grahl
073-61023 93
[email protected]

Kontakt festival:display:
Marie Fahlin, 070- 622 67 35
Rebecca Chentinell, 070-253 26 32