Hyllad och prisbelönt, Angels in America är en modern klassiker.

"STORSLAGET Tereza Anderssons regi gör Östgötateaterns "Änglar i Amerika" knivskarpt angelägen"..."Det är en storslagen tolkning som verkligen får åskådarna att förstå hur innehållsrik och djupt humanistisk pjäsen är"..."Östgötateatern har gjort en rik, välgjord, svart och naken tolkning"..."Tereza Andersson hittar en knivskarp angelägenhets-grad...Hon hittar energi, sorg och en upphöjd utlevelsegrad som är mycket sympatisk. Ensemblen sliter och lyckas skapa en iscensättning som handlar om oss alla oavsett, läggning, kön och hudfärg" Svenska Dagbladet

Läs mer: http://www.ostgotateatern.se/Anglar

Tony Kushners hyllade och flerfaldigt prisbelönta (bl a Pullitzerpriset) pjässvit Angels in America, är en modern klassiker, som spelas på scener världen över. Den har också blivit en hyllad teveserie med bland andra Meryl Streep, Al Pacino och Emma Thompson i rollerna.
Det är en poetisk, febrig och ömsint skildring av människor i en storstad, i Ronald Reagans USA, 1985. För den nya tidens sjukdom, aids, finns ännu ingen bromsmedicin, och den drabbar jämlikt homosexuella, narkomaner, hemlösa, fattiga och rika. Berörande och tankeväckande skildrar den ett stycke nutidshistoria och väcker frågor om hur vi lever med varandra. Men mer än något annat är det en hyllning till livet!
En historia om kärlek, vänskap, om hur man överlever det otänkbara och om att hitta ljus på de mörkaste platser.

Spelas på Stora Teatern i Norrköping 2 februari till 2 mars