Hellmans Drengars julshower på Lorensbergsteatern har blivit en klassisk del i många göteborgares julfirande men innehållet i föreställningarna är mycket mer än bara klassisk julrepertoar. I Drengarnas jul 2017 – Hotell Hellman får publiken följa med på en julshow i två akter som, hur ska man säga det, är innehållsrik... En lite speciell hotelldirektör och hans något kantstötta personal gör allt för att hotellgästerna ska trivas och få en underhållande jul och på vägen uppstår en hel del oväntade kärleksmöten. Drengarna sjunger, dansar och agerar i ett tempo som aldrig förr men lämnar också tid för eftertanke om kärlek, familj, vänskap och julens budskap.

”Mitt mål är att vår publik alltid ska beröras av våra framträdanden. Som publik ska man få tankar att ta med sig ut i vardagen. Tankar som ifrågasätter traditionella normer och som styr hur man ska vara som man. Kanske tankar som öppnar upp för en mindre traditionellt manlig värld som får bli mer mänsklig. Jag är övertygad om att detta skulle göra tillvaron bättre för oss män själva, för kvinnor och för barn. ”
Claes Nyström, grundare och musikalisk ledare

Hellmans Drengar är en manskör med drygt 40 sångare från djupaste bas till högsta tenor. Vi välkomnar alla sexuella läggningar men strävar efter att skapa ett unikt sammanhang där heterosexualitet inte är den rådande normen. Resultatet blir varma, spännande och utmanande möten mellan oss i kören och med vår publik. Av den anledningen har vi i den här föreställningen utgått ifrån att sätta homosexuella kärleksrelationer i fokus och inte bara som sidohistorier, som man alltför ofta ser på andra teaterscener. Vi är övertygade om att det går att göra skillnad genom att lyfta fram sånger och historier som utmanar.

Antalet medlemmar i kören har ökat det senaste året och under repetitionerna med den här föreställningen har nya medlemmar blivit rörda till tårar för det arbete kören gör. Det är vår förhoppning och vårt yttersta mål att den här känslan och glädjen ska smittas av på vår publik.