Stadsparken: Här blandas artistuppträdanden med politikerdebatt, mat, underhållning, monterplatser, utställare och aktiviteter för stor och liten.

16:45-18:45 Gycklargruppen Phire är tillbaka även detta år för att sprida glädje och gycklarkultur. Kom och testa jonglering, snurra tallrikar, akrobatik, stav, poi, flowerstick, levistick och andra roliga gycklarkonster med äkta gycklare (inklusive äkta gycklardräkter!). Detta är en aktivitet som passar jättebra för alla åldrar och är öppet för alla som vill testa. Absolut ingen förkunskap krävs – vi förklarar hur allt görs! Vi håller till i Stadsparken – leta bara efter personerna i färgglada dräkter som kastar saker i luften utan att tappa alltför ofta.

17:30-18:00 Glada Gänget
2017 startades sånggruppen “Glada gänget” upp av FUB i Luleå .
Sånggruppen består av våra medlemmar i olika åldrar och med olika funktionsvariationer. De träffas varannan vecka och tränar tillsammans med ledarna Mona och Niklas Torneus.
Ledordet är glädje och deltagande utifrån sina egna förutsättningar och alla har lika värde.

18:30-18:45 Invigning
Officiell invigning av årets Luleå Pride!
Pridescenens konferencier Freja Lindberg
Invigningsdans med Luleå Rytmik och Balett

18:45-19:30 Rommish
Utöver sitt artistprojekt har Rommish varit medlem i två hiphop grupper: AXA & Romella. AXA kom på andra plats på prestigefyllda “Imagine Sweden 2017” samt första plats på “Partille rocken 2017”. Under samma tid så släpptes en kortfilmsdokumentär om gruppen Romella med syfte att belysa starka kvinnors perspektiv.
Med sina råa texter är Rommish redo att markera sitt revir på Sveriges hiphop karta.

19:45-20:15 Leo B
Multitalangen Leo B är inte bara DJ utan även en festfixare utan dess like. Leo B har fått Stockholm Pride park att explodera med sin fest Wigstockholm i flera år. Fast man inte trott att det varit möjligt, att det inte kan bli bättre så har Leo B överträffat sig själv år efter år.
Dj Leo.B är en party-dj av rang.. Glittrig,färgglad och öser på hits till dansgolvet kokar av kärlek.
På instagram hittar man Leo under namnet leosexy Där kan man b.l.a följa Leos djspelningar korsan och tvärsan.
Leo.B kommer att leverare ett riktigt bra dansgung på invigningskvällen i Stadsparken men kommer senare att fortsätta få oss att dansa på klubb Chróma natten lång!

20:30-21:15 Beatrice Eli
Beatrice Eli gör MIDI-punk, ett slags motstånd till det svåråtkomliga och polerade. Behovet att inte vilja definiera sitt hantverk eller vara rädd för komplexiteten i sitt musikaliska uttryck samt viljan att utforska just detta i sig själv, i skapandeprocessen och på scen, allt detta bevisar att Beatrice är någon att hålla ett öga på. Hon har sagt att “produktionen är som kläderna och själva låten är kroppen” – vilka vägar hennes musik än kommer att ta den här gången så kan du med säkerhet veta att kärnan kommer att vara stark, vital och bestående popmusik. Det är med spänning och nyfikenhet som vi ser fram emot vad Beatrice Eli har i beredskap för oss under 2019.