Pride Park öppet under Luleå Pride

10.00-17.00 Kul på Hjul
ABF Norr Luleå presenterar Kultur på hjul!
Kom och upplev vår coola husvagn i parken under Pride. Vi erbjuder aktiviteter för alla.

16:45-18:45 Gycklargruppen Phire...
... är tillbaka även detta år för att sprida glädje och gycklarkultur. Kom och testa jonglering, snurra tallrikar, akrobatik, stav, poi, flowerstick, levistick och andra roliga gycklarkonster med äkta gycklare (inklusive äkta gycklardräkter!). Detta är en aktivitet som passar jättebra för alla åldrar och är öppet för alla som vill testa. Absolut ingen förkunskap krävs – vi förklarar hur allt görs! Vi håller till i Stadsparken – leta bara efter personerna i färgglada dräkter som kastar saker i luften utan att tappa alltför ofta.

10:00-11:00 Melodikrysset
Kom och lös melodikrysset med oss i Stadsparken!
Vi lyssnar på det gamla klassiska programmet Melodikrysset. Om du inte har appen, så har vi krysset på papper och pennor på plats. Välkommen!

11.00-11.25 Lemar Jaily
Lemar Jaily’s musik kan bäst beskrivas som hjärtfängslande Hip-Hop/R’n’B. Han sätter sin egna vibe på det, vilket hörs i hans lekfulla produktioner och målande texter.

11.30-12.00 Three Man Mudd
Three Man Mudd är ett lokalt band som har sina rötter i 60- och 70-talets Rock.
Med en blandning av covers och egen musik kommer Måns Wallström, Dimitrij Schäfer, Julia Aspari och Gustav Edström visa på tunggung!

13:00-13:30 Miriam Rain
Miriam ‘Miriam Rain’ Barchéus spelar musik som endast kan beskrivas som ‘modern konstmusik’. Hon använder sig av okonventionella tekniker på de instrument som hon skriver musik för, och låter sig levas in i en egen värld av tonlandskap på scen, som inte kan göra annat än att förtrolla publiken!
Med låtar som “Glitter”, “Regina” och “Mood Swings” tar Miriam Rain din uppmärksamhet med storm, missa inte det!

14:00-14:45 Mandy Rich
Mandy Rich är nu aktuell med sin senaste singel Molnen som handlar om när vänskap går förlorad för att känslor kommer emellan.
Hennes fortsatta kamp om transpersoners utanförskap och allas lika värde gör henne till en artist som är värd att lyftas.

15:45-16.15 The Lovers of Valdaro
The Lovers of Valdaro hade ett fantastiskt 2018 där deras låt, debutsingeln “Lost Forever”, blev en av de mest spelade i radio. De blev även klara för Melodifestivalen 2019 med låten “Somebody Wants”. Nu kommer nya singeln och turnén “Faster to Nowhere” där Pridefestivaler över landet utgör basen av turnén. 15 Juni står Erik Gabriel och Adam Warhester på scen på Luleå Pride! “Vi ser massor fram emot detta!” hälsar Adam & Erik.

18:00-18:25 Hampus Carlsson

Med nakna texter och med punkig elektronisk pop kommer Hampus Carlsson med en energisk och euforisk liveshow till sin favoritstad Luleå!
Med ett debutalbum som släpptes förra året och med recensioner som ”En av Sveriges mest kreativa artister” och ”Jag börjar fundera om jag någonsin sett något bättre live” i ryggen laddar Hampus för en sommar med mer intensitet än någonsin.

19:45-20:30 Melanie Wehbe
Artisten och låtskrivaren Melanie Wehbe är ett namn vi återkommande börjar se i olika sammanhang. Under ett års tid har vi fått ta del av hennes mest personliga låtar bl.a. ”Make Room” och ”Irony” som dessutom blev starten på hennes artistkarriär där vi får lära känna Melanie i hennes frizon, utan några regler eller ramar.

21:00-21:45 Bishat
Bishat är artisten och låtskrivare som levererar rå pop som är lika delar sårbar som den är modig. Med hennes egna blend av mörk pop och modern R&B har hon hyllats av musikbloggar i hela världen. Hennes musik har hörts på radio både i Sverige och internationellt och hon har utsetts till Best New Artist av inflytelserika bloggar som Pigeons & Planes och Highsnobiety. I våras blev hon även invald i Spotify & Max Martins satsning Equalizer Project.
Bishat har konsekvent valt att gå sin egen väg med musiken och släpper all musik på egna labeln MINAMIN.
Mixtapet ”Q417” släpptes i April och har hyllats av både media och lyssnare för sina personliga texter, träffsäkra melodier egna sound. 2019 spås bli året för Bishats stora genombrott.