DRAMA utspelar sig i Paris under tidigt 90-tal och följer ACT UP, en rörelse som aktivt kämpade för ökad kunskap och acceptans kring AIDS. Filmen skildrar en grupp hiv-positiva unga människors kamp, inte bara mot de gigantiska läkemedelsföretagen utan även för att accepteras av ett samhälle fyllt av skräck och förakt. Nathan är ny i gruppen och mötet med den militante Sean skakar hela hans värld i en film som garanterat kommer få ditt hjärta att bulta. Filmen är baserad på regissören Robin Campillos eget engagemang i ACT UP under början av 90-talet.

Vinnare av hela 4 priser (!!) vid Cannes Filmfestival 2017, däribland Grand Prix, FIPRESCI-priset & Queerpalmen. Filmen är även utvald som Frankrikes kandidat till Oscarsgalan och klassen

"Bästa icke-engelskspråkiga film". “Jag tror att det är svårt att älska en film mer än den här” – Pedro Almodovar, juryns ordförande i Cannes 2017.

Filmen visas den 1 december som är World Aids Day, en dag för minnen, en dag för den fortsatta kampen och arbetet för hiv och aids i världen.


LIVESÄNT SAMTAL Efter visningen följs av ett samtal på Bio Rio med en av våra mest folkkära författare, Jonas Gardell, som bland annat skrivit boken bakom TV serien "Torka aldrig tårar utan handskar" och författaren Mian Lodalen som var med och grundade svenska "Act Up" med Johan Hilton som samtalsledare. Samtalet kommer livesändas till andra biografer runt om i Sverige