Regionteatern firar Pride!

Regionteatern bjuder in till en riktig helkväll med Medborgarperformance, föreställning, PrideLiveQuiz, musik, artisten Lizette Lizette och många andra spännande överraskningar. Kvällens konferencier är fantastiska Björta – En av vår tids glittrigaste artister. PM och Vänner finns på plats hela kvällen med mat och dryck i Scenkonstbaren.

Om kvällens konferencier Björta

Killen bakom Björta är Björn Törnblom. En cabaréstjärna med ett hjärta av strass och vars garderob får artisteliten att blekna. Hans artisteri flirtar med könsrollerna och kan liknas med en upp-poppad och färgstark Karl Gerhard i Las Vegas. Känd som proffsdansare från Let’s Dance med partners som Malou von Sivers, Susan Lanefeldt och Gudrun Schyman. Björta har dansat bakom artister som Rickard Engfors, Linda Bengtzing och Markoolio. Gör just nu succé i Jonas Gardells Queen of fucking everything på Cirkus i Stockholm.

Kvällens program:

Medborgarscenens Pride-ensemble

18.00-18.45

Personer gör sina röster hörda genom Regionteaterns Pride-ensemble, som består av HBTQ personer som delar med sig av sina berättelser och tankar. Det blir 45 viktiga, vackra och underhållande minuter.

Vi hyllar Jonas Gardell!

19.00-19.45

En poetisk hyllning till Jonas Gardell

Succéföreställningen från i våras återuppstår under Växjö Pride!

Missa inte när Regionteaterns egen skådespelare Jonas C Wahlström tolkar den enastående poeten och författaren Jonas Gardell. Vi lovar en föreställning med skratt men också en brinnande känsla bakom ögonlocken. Pianist: Göran Åhlstedt, regi: Therese Willstedt.

Regionteaterns stora PrideLiveQuiz!

20.00-20.45

Häng med på årets kanske mest intensiva och fantastiska PrideLiveQuiz! 45 minuter med hemliga gäster, skön musik, överraskningar, helt galna inslag och fina vinster. Quizet leds av Regionteaterns Andreas Dahl.

Lizette Lizette

21.00-22.00

Queerbody var namnet på både genren och albumet när Lizette Lizette skivdebuterade 2017. Tillsammans med vougedansare och liveprojektioner skapar hen en konsertupplevelse utöver det vanliga. – “Det är ett statement, det är synth ur ett normkritiskt perspektiv. Det är något annat än macho, det är vem jag är: queer i en synthkultur”.