Världsberömda vokalgruppen Accent kommer till Stockholm – första besöket!

Världsberömda Accent kommer till Stockholm för första gången och uppträder i Eric Ericsonhallen den 4 juni kl 19.

Accent startade som ett internetfenomen för nio år sedan och är nu en av världens mest eftertraktade vokalgrupper. Inspirerade av pionjärerna inom vokaljazz och a cappella, utforskar de samtidigt nya, egna uttryck som förnyar genren.

Accent består av sex unga sångare från fem olika länder: Simon (SE), Danny (CA), Evan (US), J.B. (FR), Andrew (CA) och James (UK). De beskriver sig som "vokaljazz-nördar" och det var intresset för vokalgrupper som The Hi-Lo's och TAKE 6 som gjorde att de hittade varandra för 10 år sedan och började gilla varandras filmklipp på sociala medier. 2011 började de komponera och arrangera låtar för varandra som grupp, spelade in sina stämmor som de sammanställde och lade upp på nätet. Succén blev lika stor som oväntad! Första gången de träffades i verkligheten var först tre år senare på en körfestival i Umeå.

Idag turnerar Accent jorden runt med sin melodiska och personliga vokaljazz. Gruppens unika sammansättning och deras snygga musikaliska arrangemang höjs till skyarna av både publik och musikerkollegor