Helafton på italiensk tema! Med anledning av mästerregissörens hundraårsjubiléum bjuder Uppsala Konsert & Kongress in till en italiensk helkväll för alla smaker.
Njut av vår buffé av italienska delikatesser till tonerna av välkända örhängen från Fellinis filmer som Gudfadern och Det ljuva livet och lär dig mer om mästerregissören av folkkäre filmvetaren Göran Everdahl.

La Strada – Spelar musik av Nino Rota
Nino Rota är djupt förknippad med filmmusik och inte minst som Federico Fellinis parhäst och musikalisk musa. Rotas musik är en genre i sin egen rätt. Man skulle kunna benämna den melankolisk cirkusjazz med fria utflykter i tid och rum. Genom allt, som en röd tråd, löper den italienska folkmusikens stora kärlek till melodi. Rota och Fellini kompletterade varandra väl i skildringen av det tragikomiska i människans existens. Vackert, groteskt, lekfullt och melankoliskt på en och samma gång.

La Strada är ett band som leds av gitarristen och kompositören Peter Nylander. Fem musiker med olika bakgrunder och röster möts här för att med omsorg och lekfullhet förvalta en del av filmhistoriens mest älskade verk.