Regnbågsflaggan representerar mångfald, respekt och tolerans - ska de värdena tillåtas vara under attack? Igen.
När symbolen för ett inkluderande samhälle är hotad så är själva samhället hotat.

Sedan 2010 har regnbågsflaggor vajat vackert under en tvåveckors period i juni, runt om i Göteborg stad. Det är unikt för vår stad. West Pride har lyckats skapa en tradition i Göteborg. Och genom det, en attitydförändring hos oss Göteborgare, något som inte var självklart från början. Göteborg är därför ett ledande exempel för övriga kommuner i Sverige.

I Sölvesborg förbjuds nu flaggan från kommunala byggnader, samtidigt som den har varit ifrågasatt i flera andra kommuner. Prideparader, klubbar och människor har attackerats. RFSL ställer in sin medverkan på Almedalen utifrån påtalad hotbild och en förskola stoppas från att få heta Regnbågen - då namnet ansågs för politiskt. Och flaggor saboteras.

Regnbågsflaggan är en symbol för hbtq-personers rättigheter men också ett självklart ställningstagande för alla människors lika värde och rättigheter. Därför måste vi gemensamt stå upp för regnbågsflaggan och vad den symboliserar, då står vi upp för det samhälle vi vill leva i.

Ta med din regnbågsflagga till en kärleksfull, partipolitisk oberoende manifestation med musik, glädje och tillhörighet! En dag av medmänsklighet. Vi ser gärna att Götaplatsen fylls av just regnbågsflaggor och ber er att inte ta med plakat eller banderoller.

Vi vill att alla ska känna sig trygga och välkomna så vi ber er deltagare att bidra till en varm, inkluderande stämning.

Artister, talare och arrangörer uppdateras löpande, håll utkik!

Artister:
Det Brinner
...

Arrangörer:
West Pride
Musiker Mot Rasism
Tillsammans för Göteborg
Agera Göteborg
Arrangörer utan hinder - Creative Point
RFSL Göteborg
Kintsugi Produktion