MAQBETH DELUXE
fritt efter William Shakespeare

Shakespeares "Macbeth" är en tidlös klassiker om makt och ambitioner som inget får stoppa. Det goda och det onda lever här sida vid sida inom oss alla. När Teater Dictat sätter upp pjäsen är mord, sex, blod och lek självklara beståndsdelar av iscensättningen. Macbeth och Lady Macbeth, det älskande paret, spelas av Dilan Amin och Peter Armitstead Åström.

Kriget är vunnet och Maqbeth är en av hjältarna. På väg hem från striden möter Maqbeth, och följeslagaren Banquo, tre häxor som förutsäger att han ska bli kung. Kung Duncan prisar Maqbeth för hans insatser och när kungen vill gästa hans borg, väcks tankar på mord hos Maqbeth. Dessa tankar får hjälp av hans gemål som eggar honom att mörda kungen.

MAQBETH DELUXE sänds digital den 22–25 juli, en livesändning direkt från Teater Halland. Redan fr.o.m. den 17 juli kan den som befinner sig i Varberg uppleva en audiovandring vid Varbergs Fästning. Via sin egen mobiltelefon kan publiken lyssna till ljudspår som på olika sätt lyfter in berättelsen om Macbeth i den historiska fästningsmiljön.

Föreställningen ges med stöd av Statens Kulturråd, Region Halland, Varbergs kommun och ABF.

Medverkande: Dilan Amin & Peter Armitstead Åström
Regi & koncept: Johan Svensson
Producent: Andreas Luukinen