HOPP - En teaterläsning med ett efterföljande samtal om mod och civilkurage under AIDS-epidemin är den andra delen i en seminarieserie på temat TRO, HOPP och KÄRLEK.

Sänds via Pride House Stream (Rum 2)

Seminarieserien är framtagen i samverkan mellan Svenska Kyrkan, Stockholm Stift, Studieförbundet Sensus samt Antidiskrimineringsbyrån Stockholm norr. I detta avsnitt medverkar även regissör och skådespelare från föreställningen Kurage från teater Västernorrland samt Riksförbundet Noaks Ark.

En infektionsläkare hittar ett dödligt virus.
En präst viger sitt liv åt de smittade.
En begravningsentreprenör som tar hand om de döda.

Kurage är ett nyskrivet drama som baseras på berättelser om de som stod upp i stormen och gjorde vad de ansåg vara rätt i en samtid av fördömande. Föreställningen riktar fokus på civilkurage under AIDS-epidemin i Sverige och verkliga händelser och öden. Följ med på en läsning ur delar av föreställningen och ett efterföljande samtal om människovärde, mod, hopp och civilkurage.

Medverkande i läsning:
Lotta Östlin Stenshäll
Mårten Andersson
Victor Wigardt

Medverkande i samtalet:
Jukka Aminoff, kanslichef vid Riksförbundet Noaks Ark
Joakim Rindå, teaterregissör, Riksteatern
Aida Babakirad, Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr
Arr: Svenska Kyrkan, Sensus Studieförbund, Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr, Riksförbundet Noaks Ark, Folkteatern i Gävleborg, Teater Västernorrland, Riksteatern